Maďarský guláš podle šéfkuchaře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
5 lžic olej
800 g cibule
4 ks rajče
4 dl červené víno
1 ks červená paprika
800 g hovězí kližka
100 g rajský protlak
2 lžíce mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
majoránka
celý kmín
papriková pasta
čerstvě drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji s celým kmínem do tmavohnědé barvy. Pozor, nesmí se spálit.

  2. Kližku opláchneme a odblaníme. Osušíme. Nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Přidáme k dušené cibuli a orestujeme. Zasypeme paprikou, přidáme protlak, paprikovou pastu a chvíli orestujeme. Přidáme na kostky krájená rajčata a papriky. Podlijeme vínem a vodou a dusíme doměkka, to je 2 - 3 hodiny na mírném ohni nebo cca 45 minut až 1 hodinu v tlakovém hrnci. Poté můžeme maďarský guláš lehce dohustit, já to nechám zredukovat a nic nezahušťuji. Dochutíme lisovaným česnekem, majoránkou a solí.

  3. Maďarský guláš podle šéfkuchaře podáváme s knedlíkem, brambory nebo jinou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!