Maďarský guláš podle šéfkuchaře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 5 lžic olej 800 g cibule 4 ks rajče 4 dl červené víno 1 ks červená paprika 800 g hovězí kližka 100 g rajský protlak 2 lžíce mletá sladká paprika podle chuti sůl majoránka celý kmín papriková pasta čerstvě drcený pepř
Postup Maďarský guláš podle šéfkuchaře recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji s celým kmínem do tmavohnědé barvy. Pozor, nesmí se spálit.
Kližku opláchneme a odblaníme. Osušíme. Nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Přidáme k dušené cibuli a orestujeme. Zasypeme paprikou, přidáme protlak, paprikovou pastu a chvíli orestujeme. Přidáme na kostky krájená rajčata a papriky. Podlijeme vínem a vodou a dusíme doměkka, to je 2 - 3 hodiny na mírném ohni nebo cca 45 minut až 1 hodinu v tlakovém hrnci. Poté můžeme maďarský guláš lehce dohustit, já to nechám zredukovat a nic nezahušťuji. Dochutíme lisovaným česnekem, majoránkou a solí.
Maďarský guláš podle šéfkuchaře podáváme s knedlíkem, brambory nebo jinou přílohou.