Makovec se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
250 g cukr
2 ks vejce
rum
500 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
mletá skořice
citronová kůra
250 g polohrubá mouka
250 g mletý mák

Postup přípravy receptu

  1. Cukr utřeme s vejci a citronovou kůrou do pěny. Postupně přimícháme mléko. Mouku smícháme s práškem do pečiva a mákem a postupně pouze už vmícháme do základu těsta. Podle chuti do těsta přidáme rum a skořici. Těsto by mělo být spíše hustší než řidší, ale ne moc. Ingredience na těsto můžeme taky jednoduše pouze smíchat.

  2. Pekáč nebo vyšší plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme do něj těsto. Makovec pečeme asi 30 - 40 minut ve středně vyhřáté troubě.

  3. Do makovce můžeme podle chuti přidat rozinky nebo oříšky. Upečený a vychladlý makovec se skořicí můžeme potřít jablečnou zavařeninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!