Maminčina dušená mrkev recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml voda
1 ks masox
1 ks malá cibule
1 ks zeleninový bujón
8 ks větší mrkev
podle chuti
sůl
kari
mletý pepř
mletý kmín
podle potřeby
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Nadrobno nakrájenou cibulku necháme v hrnci zpěnit na másle. Až trochu změkne, přidáme mrkev, vodu, bujón i masox, koření a kostičku másla. Promícháme a necháme vařit zhruba 20 minut, záleží na druhu mrkve. Nakonec zahustíme zápražkou z hladké mouky, kterou přecedíme přes sítko, abychom v mrkvičce neměli hrudky.

  3. Maminčinu dušenou mrkev podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!