Mandlová fazolajda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 ks brambory
2 lžíce mouka
1 ks mrkev
1 ks červená paprika
1 hrst loupané mandle
1 hrnek bílé fazole
1 ks menší pórek
podle chuti
sůl
vegeta
čerstvá petrželka
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Fazole opereme, zalijeme čistou vodou a přes noc je necháme nabobtnat. Druhý den přidáme vodu a fazole uvaříme doměkka.

  2. Na másle orestujeme tenká kolečka pórku, nastrouhanou mrkev, drobně pokrájenou červenou papriku, osolíme, zaprášíme moukou a osmahneme.

  3. Měkké fazole s částí vývaru rozmixujeme, přidáme na másle orestovanou směs, dolijeme vývar, přidáme posekané mandle, drobně pokrájené syrové brambory, osolíme a povaříme, až brambory změknou. Fazolovou polévku dochutíme vegetou.

  4. Do hotové mandlové fazolajdy nasypeme pokrájenou petrželku a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!