Mandlová kvítka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
1 ks žloutek
0.3 balíčku vanilkový cukr
350 g hladká mouka
250 g máslo nebo Hera
60 g loupané mleté mandle
poleva
180 g cukr moučka
2 lžíce horká voda
3-4 lžičky pomerančová šťáva
1 lžička 100% tuk
na ozdobu
loupané mandle
podle potřeby
mouka na vál
na potření
malinová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme změklé máslo, mleté oloupané mandle, žloutek a trochu vanilkového cukru. Těsto zpracujeme a odložíme asi hodinu v ledničce.

  2. Na pomoučněném vále těsto po částech vyválíme, vypichujeme malá kvítečka, přendáme je na plech a ve vyhřáté troubě dobleda upečeme.

  3. Vychladlá mandlová kvítka potřeme pomerančovou polevou a ozdobíme půlkou loupané mandle. Necháme zaschnout a uložíme do krabičky.

  4. Na polevu třeme 18 dkg prosátého cukru, horkou vodu, pomerančovou šťávu a rozehřátý tuk, jakmile začne poleva houstnout, tak ji použijeme.

  5. Před politím můžeme mandlová kvítečka lepit i malinovou marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!