Mandlová nádivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
100 g máslo
2 dl mléko
5 ks houska
140 g mandle
mletý černý pepř
podle chuti
1-2 lžíce cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Housku nakrájíme na kostičky. Mandle nasekáme.

  2. Utřeme máslo a žloutky. Do jiné mísy dáme pokrájenou housku a zalijeme ji mlékem. Když houska natáhne mléko, tak ho vymačkáme. Housky přidáme do mísy k máslu a žloutkům. Nádivku okořeníme solí a pepřem, přidáme cukr, nasekané mandle a nakonec ušlehaný sníh.

  3. Mandlovou nádivku opatrně promícháme, aby nespadl sníh. Hotovou mandlovou nádivkou plníme maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!