Mandlová srdíčka s vaječným krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
150 g máslo
50 g cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
20 ml mandlový likér
těsto
140 g máslo
2 ks žloutek
70 g cukr moučka
220 g hladká mouka
50 g strouhané mandle
podle potřeby
mandle
tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku smícháme s cukrem moučka a na jemno strouhanými mandlemi. Přidáme na kousky nakrájené máslo a žloutky. Zpracujeme na nelepivé těsto, které uložíme na 2 hodiny do chladničky.

  2. Těsto rozválíme na plát asi 3 mm silný a vykrajujeme srdíčka, která pečeme asi 12 minut na plechu v rozehřáté troubě při 180 °C. Cukroví necháme vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme máslový krém. Změklé máslo vyšleháme s cukrem moučka, vanilkovým cukrem a ochutíme mandlovým likérem. Můžeme ho nahradit i vaječným likérem.

  4. Polovinu srdíček potřeme z vrchu čokoládovou polevou a zdobíme na jedné straně srdíčka mandlí nebo posypeme barevnými kuličkami podle fantazie. Druhou polovinu srdíček namažeme krémem a spojujeme je spolu. Čokoláda nesmí být na spodním díle srdíčka, protože by se díly nespojily s krémem, naopak by klouzaly z krému.

  5. Mandlová srdíčka s vaječným krémem servírujeme s šálkem voňavé kávy ke svátečnímu posezení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!