Mandlová srdíčka s vaječným krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 150 g máslo 50 g cukr moučka 2 balíčky vanilkový cukr 20 ml mandlový likér těsto 140 g máslo 2 ks žloutek 70 g cukr moučka 220 g hladká mouka 50 g strouhané mandle podle potřeby mandle tmavá čokoládová poleva
Postup Mandlová srdíčka s vaječným krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Prosátou mouku smícháme s cukrem moučka a na jemno strouhanými mandlemi. Přidáme na kousky nakrájené máslo a žloutky. Zpracujeme na nelepivé těsto, které uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Těsto rozválíme na plát asi 3 mm silný a vykrajujeme srdíčka, která pečeme asi 12 minut na plechu v rozehřáté troubě při 180 °C. Cukroví necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme máslový krém. Změklé máslo vyšleháme s cukrem moučka, vanilkovým cukrem a ochutíme mandlovým likérem. Můžeme ho nahradit i vaječným likérem.
Polovinu srdíček potřeme z vrchu čokoládovou polevou a zdobíme na jedné straně srdíčka mandlí nebo posypeme barevnými kuličkami podle fantazie. Druhou polovinu srdíček namažeme krémem a spojujeme je spolu. Čokoláda nesmí být na spodním díle srdíčka, protože by se díly nespojily s krémem, naopak by klouzaly z krému.
Mandlová srdíčka s vaječným krémem servírujeme s šálkem voňavé kávy ke svátečnímu posezení.