Krůtí na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule
mouka
voda
0,5 ks cuketa
rýže
0,5 ks lilek
2 ks paprika zelená
sojová omáčka
sůl a pepř
provensálské koření
1 hrst jarní cibulka
2 ks velké rajče
sušená rajčata
4 listy pekingské zelí
750 g krůtí maso
kešu oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Až zezlátne, přidáme maso nakrájené na malé proužky. Opečeme do křupava

  2. Rajčata, lilek, cuketu a pekingské zelí si nakrájíme na kostky, papriku raději na menší kostičky, aby nezůstala tuhá. Hotové maso vyjmeme a do výpeku vložíme zeleninu. Osmažíme, osolíme, aby pustila šťávu a dusíme do změknutí. Podle chuti můžeme přidat například sušená rajčata či nesolené kešu oříšky. Zeleninovou směs okořeníme a zasypeme moukou, rozmícháme a podléváme vodou, aby nám vnikla omáčka. Do směsi vložíme maso a necháme podusit. Můžeme také dochutit sojovou nebo ústřicovou omáčkou

  3. Krůtí na zelenině podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!