Mandlové jazýčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 lžičky kakao
3 ks bílek
125 g cukr krupice
30 g hladká mouka
30 g rozpuštěné máslo
100 g mleté neloupané mandle
na ozdobu
čokoládová poleva
náplň
75 g nugátová hmota

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme téměř do tuha a zašleháme do nich cukr. Mouku s kakaem prosejeme a vmícháme do sněhu, přidáme mandle a máslo.

  2. Hmotu naplníme do sáčku s kulatým zdobítkem. Plech potřeme tukem a vyložíme pečícím papírem, pak stříkáme proužky dlouhé asi 4 - 5 cm. Mandlové jazýčky pečeme v troubě předehřáté na 175 °C asi 12 minut.

  3. Mandlové jazýčky rozdělíme na dvě půlky. Jednu nastříkáme nugátovým krémem a spojíme s druhou. Mandlové jazýčky necháme uležet a můžeme podávat. Mandlové jazýčky můžeme též polít čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!