Mandlové jazýčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 lžičky kakao 3 ks bílek 125 g cukr krupice 30 g hladká mouka 30 g rozpuštěné máslo 100 g mleté neloupané mandle na ozdobu čokoládová poleva náplň 75 g nugátová hmota
Postup Mandlové jazýčky recept
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme téměř do tuha a zašleháme do nich cukr. Mouku s kakaem prosejeme a vmícháme do sněhu, přidáme mandle a máslo.
Hmotu naplníme do sáčku s kulatým zdobítkem. Plech potřeme tukem a vyložíme pečícím papírem, pak stříkáme proužky dlouhé asi 4 - 5 cm. Mandlové jazýčky pečeme v troubě předehřáté na 175 °C asi 12 minut.
Mandlové jazýčky rozdělíme na dvě půlky. Jednu nastříkáme nugátovým krémem a spojíme s druhou. Mandlové jazýčky necháme uležet a můžeme podávat. Mandlové jazýčky můžeme též polít čokoládou.