Tagliatelle s tykví recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
5 lžic petržel
pepř
3 lžíce olivový olej
strouhaný parmazán
1 špetka muškátový oříšek
250 ml zeleninový vývar
150 ml smetana ke šlehání
120 g parmská šunka
500 g tykev
250 g tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Tykev nebo karyoku rozpůlíme a zbavíme semen. Dužninu nakrájíme na kostky o hraně asi 1 cm

  2. Ve velkém kastrolu rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opečeme na něm na mírném ohni doměkka cibuli a česnek (zhruba 3 minuty). Přisypeme polovinu petrželky a ještě krátce opečeme

  3. Přidáme tykev nebo karyoku a podusíme 2-3 minuty. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem

  4. Tykev nebo karyoku podlijeme polovinou vývaru, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a 10 minut vaříme, dokud tykev nebo karyoky nezměkne. Podle potřeby přidáme vývar

  5. Do kastrolu přidáme parmskou šunku (prosciutto) a za častého míchání ji 2 minuty povaříme

  6. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu se zbývajícím olejem

  7. a 12 minut v ní vaříme tagliatelle (širší ploché dlouhé nudle - na fotografii jsou tagliatelle obarvené špenátem) tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Vodu slijeme, těstoviny upravíme na nahřáté talíře

  8. Do směsi tykve a šunky vmícháme smetanu a vše prohřejeme, naneseme na těstoviny, posypeme zbývající petrželkou a ihned podáváme

  9. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!