Margot buchta s polevou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 1 dl mléko 1 hrnek cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 1 kelímek smetana ke šlehání 1 balíček kypřící prášek do pečiva 2 ks velká čokoláda Margot poleva 10 dkg máslo 2 lžíce rum 10 dkg cukr moučka
Postup Margot buchta s polevou recept
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy postupně vsypeme polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek. Obě čokolády Margot nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy. Dále přidáme dvě vejce, celou šlehačku a mléko. Vše důkladně smícháme mixérem nebo metlou.
Vzniklou směs vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a strčíme do trouby předehřáté na 150 °C. Podle druhu trouby se může čas pečení lišit, většinou to je kolem půl hodiny (upečení zkontrolujeme vpichem špejle).
Horkou upečenou buchtu potřeme směsí z rozpuštěného másla, cukru a rumu. Po vychlazení krájíme margot buchtu s polevou na libovolné tvary.