Margot buchta s polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
1 dl mléko
1 hrnek cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
2 ks velká čokoláda Margot
poleva
10 dkg máslo
2 lžíce rum
10 dkg cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy postupně vsypeme polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek. Obě čokolády Margot nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy. Dále přidáme dvě vejce, celou šlehačku a mléko. Vše důkladně smícháme mixérem nebo metlou.

  2. Vzniklou směs vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a strčíme do trouby předehřáté na 150 °C. Podle druhu trouby se může čas pečení lišit, většinou to je kolem půl hodiny (upečení zkontrolujeme vpichem špejle).

  3. Horkou upečenou buchtu potřeme směsí z rozpuštěného másla, cukru a rumu. Po vychlazení krájíme margot buchtu s polevou na libovolné tvary.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!