Masové knedlíčky v kysaném zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 1 ks cibule 4 ks houska 2 konzervy rajčatový protlak vegeta hladká mouka 4 lžíce zakysaná smetana 200 g mleté hovězí maso mletý kmín 600 g mleté vepřové maso mletý černý pepř 1 balíček kysané zelí 100 g čabajka
Postup Masové knedlíčky v kysaném zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme kysané zelí. Přidáme rajčatový protlak, kousek nakrájené čabajky, zalijeme vodou a vaříme.
Z mletého masa připravíme hmotu jako na karbanátky. Přidáme vejce, housky navlhčené vodou, koření, cibuli nakrájenou nadrobno a česnek utřený se solí. Dobře promícháme.
Pomocí hladké mouky tvarujeme kulaté knedlíčky, které zavaříme do vařícího zelí. Masové knedlíčky necháme provařit a opatrně promícháme.
Hotové knedlíčky v zelí dáme na talíř. Na každou porci přidáme 2 lžičky zakysané smetany může i více lžiček. Knedlíčky můžeme také osmažit na tuku na pánvi a pak teprve vložit do zelí a ještě krátce podusit.
Masové knedlíčky v kysaném zelí podáváme ihned.