Masové knedlíčky v kysaném zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
4 ks houska
2 konzervy rajčatový protlak
vegeta
hladká mouka
4 lžíce zakysaná smetana
200 g mleté hovězí maso
mletý kmín
600 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
1 balíček kysané zelí
100 g čabajka

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme kysané zelí. Přidáme rajčatový protlak, kousek nakrájené čabajky, zalijeme vodou a vaříme.

  2. Z mletého masa připravíme hmotu jako na karbanátky. Přidáme vejce, housky navlhčené vodou, koření, cibuli nakrájenou nadrobno a česnek utřený se solí. Dobře promícháme.

  3. Pomocí hladké mouky tvarujeme kulaté knedlíčky, které zavaříme do vařícího zelí. Masové knedlíčky necháme provařit a opatrně promícháme.

  4. Hotové knedlíčky v zelí dáme na talíř. Na každou porci přidáme 2 lžičky zakysané smetany může i více lžiček. Knedlíčky můžeme také osmažit na tuku na pánvi a pak teprve vložit do zelí a ještě krátce podusit.

  5. Masové knedlíčky v kysaném zelí podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!