Masové opečenky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 1 ks cibule 2 ks houska sekaná petrželka masový vývar 5 dkg anglická slanina mletá sladká paprika mletý černý pepř 0.5 kg vařené hovězí maso podle potřeby olej strouhanka
Postup Masové opečenky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nasekáme a na kousky slaniny ji necháme zpěnit. Necháme vychladnout.
Vařené maso z polévky umeleme. Přidáme vývarem namočenou a rozdrobenou housku, cibuli, přidáme vejce, sůl, pepř, mletou papriku, sekanou petrželku a směs zahustíme strouhankou.
Z masové hmoty tvoříme ploché kulaté bochánky, které opékáme na rozehřátém tuku. Masové opečenky dáme na papírovou utěrku a necháme odstát přebytečný tuk.
Masové opečenky podáváme s bramborovou kaší a salátem, třeba z červené řepy.