Masové opečenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
2 ks houska
sekaná petrželka
masový vývar
5 dkg anglická slanina
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
0.5 kg vařené hovězí maso
podle potřeby
olej
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme a na kousky slaniny ji necháme zpěnit. Necháme vychladnout.

  2. Vařené maso z polévky umeleme. Přidáme vývarem namočenou a rozdrobenou housku, cibuli, přidáme vejce, sůl, pepř, mletou papriku, sekanou petrželku a směs zahustíme strouhankou.

  3. Z masové hmoty tvoříme ploché kulaté bochánky, které opékáme na rozehřátém tuku. Masové opečenky dáme na papírovou utěrku a necháme odstát přebytečný tuk.

  4. Masové opečenky podáváme s bramborovou kaší a salátem, třeba z červené řepy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!