Masové smažené válečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks listové těsto (rozválený plát)
náplň
česnek
sůl
tymián
15 dkg eidam
20 dkg mleté maso
zelená petrželka
na potření
vejce
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso okořeníme solí, tymiánem, prolisovaným česnekem a čerstvou petrželkou. Vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme eidam nastrouhaný nahrubo.

  2. Listové těsto rozválíme do tvaru kola, které rozdělíme asi na 8 dílů. Na každý díl na větší stranu dáme trochu masové směsi a zarolujeme jako rohlík. Strany si zahýbáme dovnitř, aby směs nevytékala.

  3. Každý kousek potřeme vajíčkem a smažíme ve větším množství oleje dozlatova. Necháme odkapat na ubrousku.

  4. Masové válečky můžeme dát péct i na plech vyložený pečícím papírem do trouby. Pečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!