Masové válečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
1 ks vejce
1-2 ks cibule
1 lžíce mouka
2 lžičky hořčice
1 lžíce sádlo
500 g vařené hovězí maso
podle chuti
sůl
vegeta
sekaná petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na části sádla. Potom ji najemno umeleme spolu z vařeným studeným hovězím masem z polévky.

  2. Do mletého masa přidáme mouku, hořčici, sekanou petrželku, vejce, koření, vegetu, sůl a zbytek sádla. Všechno dobře promícháme. Z masové hmoty tvarujeme asi 6 - 8 stejných válečků. Každý zabalíme do plátků uzené slaniny a naskládáme do vymazaného pekáčku. Masové válečky asi 20 - 30 minut zapečeme v rozehřáté troubě.

  3. Masové válečky podáváme s chlebem a s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!