Masové válečky z vepřového recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2 ks cibule
0.3 kg vepřová plec
10 dkg prorostlá slanina
0.3 kg vepřový bok
podle chuti
sůl
majoránka
grilovací koření
mletý pepř
na obalení
2 ks vejce
hladká mouka
podle potřeby
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bok, kousek plecka a slaninu osolíme. Přidáme pepř, majoránku, oloupaný česnek a cibuli, trochu zalijeme vodou a téměř doměkka uvaříme. Maso vyndáme, vařený česnek ani cibuli už nepoužijeme.

  2. Pak část masa posekáme a zbytek hrubě umeleme. Promícháme, přidáme trochu grilovacího koření a tvoříme malé válečky. Válečky namočíme do rozšlehaného vajíčka a obalíme v hladké mouce. Masové válečky z vepřového smažíme na rozehřátém sádle.

  3. Masové válečky z vepřového podáváme s bramborovou kaší, kterou posypeme pažitkou a s kyselou sterilovanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!