Masové válečky z vepřového recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 2 ks cibule 0.3 kg vepřová plec 10 dkg prorostlá slanina 0.3 kg vepřový bok podle chuti sůl majoránka grilovací koření mletý pepř na obalení 2 ks vejce hladká mouka podle potřeby sádlo na smažení
Postup Masové válečky z vepřového recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bok, kousek plecka a slaninu osolíme. Přidáme pepř, majoránku, oloupaný česnek a cibuli, trochu zalijeme vodou a téměř doměkka uvaříme. Maso vyndáme, vařený česnek ani cibuli už nepoužijeme.
Pak část masa posekáme a zbytek hrubě umeleme. Promícháme, přidáme trochu grilovacího koření a tvoříme malé válečky. Válečky namočíme do rozšlehaného vajíčka a obalíme v hladké mouce. Masové válečky z vepřového smažíme na rozehřátém sádle.
Masové válečky z vepřového podáváme s bramborovou kaší, kterou posypeme pažitkou a s kyselou sterilovanou okurkou.