Masový džuveč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 svazeček petrželka 4 ks brambory 2 kg cibule 0 sklenek voda 4 ks rajče 1 ks květák 0 kg bůček 0 kg vepřová krkovice 30 dkg fazolové lusky 3-4 ks bílá paprika podle potřeby olej podle chuti sůl
Postup Masový džuveč recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici a bůček nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a spolu s menším květákem, bílými paprikami a rajčaty nakrájíme zhruba na stejné kousky. Zelenou petrželku, je lepší, když to není kudrnka, nakrájíme na jemno. Zelené fazolové lusky nakrájíme na menší kousky.
Na litinovém pekáči opečeme na pár kapkách oleje nakrájený bůček a krkovici, trochu podlijeme vodou a dusíme, dokud se voda neodpaří.
Potom vrstvíme nakrájené brambory, květák, bílé papriky a rajčata. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájené zelené fazole. Nakonec přidáme na jemno nakrájenou zelenou petrželku. Každou vrstvu osolíme. Stejně to nakonec asi bude málo. Množství v receptu je jen orientační, když dáme něčeho o trochu víc nebo méně, nevadí.
Masový džuveč promícháme opatrně odspodu a i v průběhu pečení opatrně mícháme, aby se nám zelenina nerozmačkala a zůstala celá. Že máme upečeno poznáme podle brambor, když jsou měkké, je hotovo.
Masový džuveč podáváme s chlebem a zalitý vypečenou šťávou.