Medová žebírka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
8 lžic med
2 lžíce olivový olej
2 lžíce sójová omáčka
8 lžic limetková šťáva
15-20 ks vepřová žebírka
4 lžíce worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny ingredience na marinádu. Vložíme do ní žebírka a důkladně promícháme. Neuzená žebírka necháme uležet přes noc, minimálně však 4 hodiny.

  2. Marinovaná žebírka dáme do pečícího sáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Pak je vyjmeme ze sáčku a dalších 10 minut vypečeme kůrčičku. Medová žebírka lze připravit i na zahradním grilu.

  3. Medová žebírka podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!