Medová zmrzlina s višněmi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 2 lžíce rum 2 lžíce cukr krupice 30 dkg višně krém 2 ks bílek 3 ks žloutky 2 lžíce med 1 lžička mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 1 kelímek smetana ke šlehání na ozdobu máta
Postup Medová zmrzlina s višněmi recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s vanilkovým cukrem umícháme do pěny, do které přidáme med, skořici a důkladně promícháme.
Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do žloutkového krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do připravené hmoty. Hotový krém rozdělíme do formiček a necháme v mrazničce asi 6 hodin, dokud nám neztuhne.
Višně omyjeme, vypeckujeme a spolu s cukrem je dáme do hrnce a vše zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Nakonec k višním přidáme 2 lžíce rumu.
Zmrzlinu zhruba 20 minut před podáváním vytáhneme z mrazničky a přemístíme do lednice, aby změkla. Poté zmrzlinu vyklopíme z formiček do kompotové misky, přelijeme višňovou omáčkou a ozdobíme lístky máty. Ihned podáváme.
Uvedené množství surovin je určeno pro 6 osob.