Medová zmrzlina s višněmi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
2 lžíce rum
2 lžíce cukr krupice
30 dkg višně
krém
2 ks bílek
3 ks žloutky
2 lžíce med
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
na ozdobu
máta

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s vanilkovým cukrem umícháme do pěny, do které přidáme med, skořici a důkladně promícháme.

  2. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do žloutkového krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do připravené hmoty. Hotový krém rozdělíme do formiček a necháme v mrazničce asi 6 hodin, dokud nám neztuhne.

  3. Višně omyjeme, vypeckujeme a spolu s cukrem je dáme do hrnce a vše zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Nakonec k višním přidáme 2 lžíce rumu.

  4. Zmrzlinu zhruba 20 minut před podáváním vytáhneme z mrazničky a přemístíme do lednice, aby změkla. Poté zmrzlinu vyklopíme z formiček do kompotové misky, přelijeme višňovou omáčkou a ozdobíme lístky máty. Ihned podáváme.

  5. Uvedené množství surovin je určeno pro 6 osob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!