Medové perníčky z žitné mouky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
80 g med
10 g mletá skořice
180 g hnědý cukr
10 g jedlá soda
300 g žitná mouka
20 g perníkové koření
na potření
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes noc odpočinout.

  2. Na druhý den těsto vyválíme a tvarujeme vykrajovátkem různé perníčky, které pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova asi 10 minut. Perníčky před pečením potřeme mlékem.

  3. Vychladlé medové perníčky z žitné mouky zdobíme podle naší fantazie.

  4. Tip: Perníkové koření si můžeme připravit i sami z mletého zázvoru, kardamomu, hřebíčku a skořice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!