Medové perníčky z žitné mouky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 80 g med 10 g mletá skořice 180 g hnědý cukr 10 g jedlá soda 300 g žitná mouka 20 g perníkové koření na potření mléko
Postup Medové perníčky z žitné mouky recept
Postup přípravy receptu
-
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes noc odpočinout.
Na druhý den těsto vyválíme a tvarujeme vykrajovátkem různé perníčky, které pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova asi 10 minut. Perníčky před pečením potřeme mlékem.
Vychladlé medové perníčky z žitné mouky zdobíme podle naší fantazie.
Tip: Perníkové koření si můžeme připravit i sami z mletého zázvoru, kardamomu, hřebíčku a skořice.