Medový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g cukr 4 ks vejce 3 lžíce rum 4 lžíce mléko 0.5 ks citron 0.5 balíčku prášek do pečiva 200 g med 0.5 lžičky mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 280 g hladká mouka špetka mletý hřebíček 60 g mleté lískové ořechy 220 g citronová poleva (rumová) na ozdobu 50 g ořechy
Postup Medový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a vanilkového cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a postupně do nich zašleháme med, rum a mléko. Nakonec přimícháme asi polovinu prosáté mouky. Citron důkladně omyjeme a nastrouháme z něj kůru.
Zbylou mouku smícháme se skořicí a hřebíčkem, citronovou kůrou, práškem do pečiva a oříšky a pak střídavě se sněhem z bílků vše zlehka zapracujeme do žloutkové hmoty.
Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto a na povrchu ho uhladíme. Formu vložíme do předehřátě trouby a dort při 180 °C pečeme zhruba 40 minut.
Cukrovou polevu připravíme podle návodu a potřeme jí vychladlý korpus. Dort na závěr dozdobíme oříšky a uložíme dochladu, aby poleva ztuhla.