Mexické fazole s kuřecím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 plechovka rajčatový protlak
3 lžíce slunečnicový olej
3 plátky kuřecí prsa
1 ks červená paprika
1-2 lžíce sójová omáčka
1 balíček mražená zelenina s kukuřicí
1 kostka kuřecí bujon
1 plechovka červené fazole v chilli omáčce
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na nudličky. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem a případně i grilovacím kořením.

  2. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a lehce ji osmahneme. Přidáme kuřecí nudličky a důkladně orestujeme. Pak přidáme rajský protlak, podlijeme horkou vodou, vložíme kostku bujonu a dusíme téměř doměkka asi 15 minut.

  3. Do vydušené směsi přidáme mraženou i čerstvou zeleninu a dusíme dalších 15 - 20 minut. Nakonec přidáme červené fazole v chilli omáčce a celou směs ochutíme sójovou omáčkou. Podle potřeby ji zahustíme hotovou tmavou jíškou a dochutíme solí a pepřem.

  4. Mexické fazole s kuřecím podáváme horké nebo studené. Vhodnou přílohou jsou brambory, rýže nebo chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!