Mexické kuřecí z páry recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžičky sůl 1 ks kuře 12 ks tortilla 1/2 lžičky oregáno 1/2 lžičky mletá skořice 1/3 šálku citronová šťáva 1/2 lžičky mletý kmín 1 šálek pomerančová šťáva 1/2 lžičky mletý hřebíček 1/2 lžičky mletý černý pepř 1 lžíce semínka annatta
Postup Mexické kuřecí z páry
Postup přípravy receptu
-
Příprava marinády:
Pro přípravu marinády smícháme citronovou a pomerančovou štávu, česnek, mleté annatto (můžeme nahradit paprikou), oregano, kmín, hřebíček, skořici a podle chuti osolíme a opepříme
Příprava masa:
Kuře rozporcujeme na 8 délů a ty rozložíme do mělkého pekáčku a zalijeme připravenou ovocnou marinádou. Necháme odležet v chladničce přes noc nebo alespoň 6-8 hodin. Během marinování kuře nejméně jednou v marinádě obrátíme
Marinované porce kuřete vložíme do alobalu po 4 kouscích do každého balíčku. Zbytek marinády rovnoměrně rozdělíme a zalijeme jí maso ve fólii. Balíčky pečlivě zabalíme, aby marináda nevytékala
Vodu v parním hrnci přivedeme k varu, balíčky s kuřetem dáme na pařák a stáhneme plamen, aby se voda vařila jen mírně. Kuře vaříme v páře asi 1 a půl hodiny. Průběžně kontrolujeme množství vody v parním hrnci i podle potřeby doléváme
Podáváme v nahřátých miskách se štávou, která zůstane v alobalu. Vhodnou přílohou jsou ohřáté tortilly.