Mexický ostrý hrnec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
2 ks cibule
1-2 ks chilli paprička
500 g vepřové maso
4 plechovky fazole v rajčatech
podle chuti
česnek
kečup
chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na drobné kostky. Použít můžeme kuřecí, vepřové i hovězí maso. Cibuli a papričku očistíme. Obojí samostatně nasekáme.

  2. V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli. Přidáme maso a orestujeme. Potom přidáme chilli koření a zalijeme vodou. Vody dáme jen tolik, aby maso bylo ponořeno. Potom ho zalijeme fazolemi z konzervy a dusíme doměkka. Přidáme trochu česneku a podle chuti i kečup. Kdo má rád, přidá i chilli papričky.

  3. Mexický ostrý hrnec necháme již jen prohřát a rozdělíme ho na talíře. Podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!