Mexický ostrý hrnec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 2 ks cibule 1-2 ks chilli paprička 500 g vepřové maso 4 plechovky fazole v rajčatech podle chuti česnek kečup chilli koření
Postup Mexický ostrý hrnec recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na drobné kostky. Použít můžeme kuřecí, vepřové i hovězí maso. Cibuli a papričku očistíme. Obojí samostatně nasekáme.
V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli. Přidáme maso a orestujeme. Potom přidáme chilli koření a zalijeme vodou. Vody dáme jen tolik, aby maso bylo ponořeno. Potom ho zalijeme fazolemi z konzervy a dusíme doměkka. Přidáme trochu česneku a podle chuti i kečup. Kdo má rád, přidá i chilli papričky.
Mexický ostrý hrnec necháme již jen prohřát a rozdělíme ho na talíře. Podáváme s čerstvým pečivem.