Mísa zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 5 ks brambory 1 ks cibule 100 ml voda 4 ks mrkev 3 lžíce olivový olej 0.5 hlávky bílé zelí 0.3 lžičky mletý římský kmín 0.5 lžičky mletý černý pepř 0.3 lžičky mletá kurkuma
Postup Mísa zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme podle libosti na menší kousky. Zelí nastrouháme.
Předehřejeme olej v kastrolu na mírném ohn. Přidáme mrkev, cibulku a restujeme asi tak 5 minut. Pak přidáme sůl, pepř, římský kmín, kurkumu a nastrouhané zelí. Vše restujeme na mírném ohni asi tak 15 minut, občas zamícháme. Potom přidáme brambory a zalijeme vodou. Kastrol přikryjeme pokličkou a vaříme dalších 15 - 20 minut, dokud brambory nezměknou. Zelí dochutíme solí a pepřem.
Takto připravená mísa zelí se podává jako příloha, ale i jako hlavní jídlo pro vegetariány. Vhodné je přidat během vaření pár lžic rýže. Pro nevegetariány můžeme přidat osmahnuté mleté maso nebo zbytky pečeného masa a také podávat jako hlavní jídlo.