Mísa zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
5 ks brambory
1 ks cibule
100 ml voda
4 ks mrkev
3 lžíce olivový olej
0.5 hlávky bílé zelí
0.3 lžičky mletý římský kmín
0.5 lžičky mletý černý pepř
0.3 lžičky mletá kurkuma

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme podle libosti na menší kousky. Zelí nastrouháme.

  2. Předehřejeme olej v kastrolu na mírném ohn. Přidáme mrkev, cibulku a restujeme asi tak 5 minut. Pak přidáme sůl, pepř, římský kmín, kurkumu a nastrouhané zelí. Vše restujeme na mírném ohni asi tak 15 minut, občas zamícháme. Potom přidáme brambory a zalijeme vodou. Kastrol přikryjeme pokličkou a vaříme dalších 15 - 20 minut, dokud brambory nezměknou. Zelí dochutíme solí a pepřem.

  3. Takto připravená mísa zelí se podává jako příloha, ale i jako hlavní jídlo pro vegetariány. Vhodné je přidat během vaření pár lžic rýže. Pro nevegetariány můžeme přidat osmahnuté mleté maso nebo zbytky pečeného masa a také podávat jako hlavní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!