Mleté hovězí se sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
1 špetka kmín
0 l voda
1 ks větší cibule
500 g mleté hovězí maso
1 hrst mražená zelenina s kukuřicí
3 ks tavený sýr
1 špetka mletý černý pepř
1 hrnek smetana na vaření
1 kostka hovězí bujón
3 ks velké žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na troše oleje osmahneme nasekanou cibulku, přidáme mleté hovězí maso a žampiony. Restujeme do zhnědnutí, potom zalijme 0,5 l horké vody, přidáme hovězí bujón, mraženou zeleninu, opepříme, okmínujeme a dusíme.

  3. Když je vše podle chuti měkké, zalijeme smetanou na vaření a přidáme 3 trojúhelníčky sýra. Necháme provařit, dochutíme a mleté hovězí se sýrovou omáčkou podáváme.

  4. Můžeme střídat různé druhy sýra. Pokud je sýrová omáčka hustá, zředíme jí mlékem a přisolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!