Mleté maso na fazolkách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 ks houska olej na smažení 300 g mleté maso hovězí 300 g mleté maso vepřové koření do mletých mas omáčka 1 palička česnek 2 lžíce máslo 1 hrnek mléko 2 lžíce hladká mouka 2 lžíce tatarská omáčka 1 sklenice zelené fazolky ve slaném nálevu
Postup Mleté maso na fazolkách recept
Postup přípravy receptu
-
Housku nakrájíme na drobné kostičky necháme ve vodě rozmočit.
Mletá masa promícháme s vejcem a vymačkanou houskou. Masovou hmotu osolíme, okořeníme, dobře promícháme a tvoříme z ní středně velké kuličky.
Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a vysmahneme jíšku. Vlijeme mléko a vymícháme hladký bešamel. Můžeme jej ochutit muškátovým oříškem.
Rozehřejeme si olej. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty na oleji osmažíme dozlatova. Vložíme kuličky masa, ze všech stran opečeme a podusíme. Když jsou měkké, zalijeme je bešamelem. Dobře promícháme a povaříme. K masu přidáme pokrájené fazolky a tatarskou omáčku. Je-li omáčka hustá, zředíme ji nálevem z fazolek.
Mleté maso na fazolkách podáváme s vařenými brambory.