Mleté maso na fazolkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 ks houska
olej na smažení
300 g mleté maso hovězí
300 g mleté maso vepřové
koření do mletých mas
omáčka
1 palička česnek
2 lžíce máslo
1 hrnek mléko
2 lžíce hladká mouka
2 lžíce tatarská omáčka
1 sklenice zelené fazolky ve slaném nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Housku nakrájíme na drobné kostičky necháme ve vodě rozmočit.

  2. Mletá masa promícháme s vejcem a vymačkanou houskou. Masovou hmotu osolíme, okořeníme, dobře promícháme a tvoříme z ní středně velké kuličky.

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a vysmahneme jíšku. Vlijeme mléko a vymícháme hladký bešamel. Můžeme jej ochutit muškátovým oříškem.

  4. Rozehřejeme si olej. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty na oleji osmažíme dozlatova. Vložíme kuličky masa, ze všech stran opečeme a podusíme. Když jsou měkké, zalijeme je bešamelem. Dobře promícháme a povaříme. K masu přidáme pokrájené fazolky a tatarskou omáčku. Je-li omáčka hustá, zředíme ji nálevem z fazolek.

  5. Mleté maso na fazolkách podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!