Mleté maso se zakysanou smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 3 stroužky česnek 2 ks vejce 1 ks cibule 1-2 lžičky mletá sladká paprika 800 g míchané mleté maso 1 lžička mletá pálivá paprika podle chuti sůl bylinky mletý černý pepř podle potřeby máslo voda na podlití náplň 150 g zakysaná smetana 200-300 g tvrdý sýr
Postup Mleté maso se zakysanou smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso si dáme do velké mísy, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, mletou sladkou papriku, mletou pikantní papriku a nasekané bylinky (petrželku, pažitku). Do směsi přidáme najemno nakrájenou středně velkou cibuli, vejce, trochu vody a vše dobře promícháme. Masovou směs dáme do lednice alespoň na hodinu odpočinout.
V menší misce si smícháme zakysanou smetanu se strouhaným sýrem (gouda, eidam) a nasekanou pažitkou.
Z masa si uděláme stejnoměrné vysoké placky, které vkládáme na plech s pečícím papírem. Do placek uděláme důlek, do kterého klademe ochucenou zakysanou smetanu. Podlijeme vodou, přidáme kousek másla a zakryjeme alobalem.
Mleté maso se zakysanou smetanou pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 45 minut, během pečení hlídáme hladinku vody. Poté teplotu stáhneme na 150 °C a pečeme dalších 30 - 35 minut.
Mleté maso se zakysanou smetanou podáváme s vařenými brambory, hranolky, ale dobré jsou i pečené brambory jako příloha.