Mleté maso se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
3 stroužky česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
1-2 lžičky mletá sladká paprika
800 g míchané mleté maso
1 lžička mletá pálivá paprika
podle chuti
sůl
bylinky
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
voda na podlití
náplň
150 g zakysaná smetana
200-300 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si dáme do velké mísy, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, mletou sladkou papriku, mletou pikantní papriku a nasekané bylinky (petrželku, pažitku). Do směsi přidáme najemno nakrájenou středně velkou cibuli, vejce, trochu vody a vše dobře promícháme. Masovou směs dáme do lednice alespoň na hodinu odpočinout.

  2. V menší misce si smícháme zakysanou smetanu se strouhaným sýrem (gouda, eidam) a nasekanou pažitkou.

  3. Z masa si uděláme stejnoměrné vysoké placky, které vkládáme na plech s pečícím papírem. Do placek uděláme důlek, do kterého klademe ochucenou zakysanou smetanu. Podlijeme vodou, přidáme kousek másla a zakryjeme alobalem.

  4. Mleté maso se zakysanou smetanou pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 45 minut, během pečení hlídáme hladinku vody. Poté teplotu stáhneme na 150 °C a pečeme dalších 30 - 35 minut.

  5. Mleté maso se zakysanou smetanou podáváme s vařenými brambory, hranolky, ale dobré jsou i pečené brambory jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!