Mleté maso zapečené v rýži recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
500 g rýže
250 ml smetana ke šlehání
500 g mleté maso
mletý kmín
mletý černý pepř
200 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka podle návodu. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Mezitím si na oleji důkladně orestujeme mleté maso s plátky česneku. Okořeníme a osolíme.

  3. Předehřejeme troubu na 175°C. Na plech vysypeme polovinu rýže, na to rozprostřeme maso, kysané zelí a celé zasypeme zbylou rýží. Po 15 minutách pečení plech vyndáme, prolijeme šlehačkou a ještě 10 minut dopékáme.

  4. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!