Mletý vepřový řízek v těstíčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 2 ks vejce 1 dl mléko 1 ks houska 100 g eidam mletý bílý pepř 5 lžic polohrubá mouka olej na smažení 250 g mleté vepřové maso
Postup Mletý vepřový řízek v těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Housku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut vsáknout. Potom housku vymačkáme a spolu s mletým masem, solí a pepřem rozmixujeme na hladkou hmotu
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, smícháme se syrovými vejci a moukou
Masovou směs mokrýma rukama tvarujeme do placek, asi 1 cm vysokých, na které z obou stran poklademe sýrové těstíčko a velmi pozvolna smažíme na oleji dozlatova
Mleté vepřové řízky smažené v sýrovém těstíčku podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.