Mořský koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl brambory 4 dl mléko 60 g tuk 1 lžička kopr 2 lžíce kapary 60 g krevety 1 ks bobkový list 2-4 lžíce bílé víno 4 lžíce hladká mouka mletý černý pepř 500 g plátek tresky 225 g plátek lososa
Postup Mořský koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a necháme vychladit. Ryby vložíme do pánve s mlékem, bobkovým listem,solí, pepřem a zakryté vaříme asi 15 minut.
Potom je rozebereme vidličkou na vrstvy, zbavíme kostí a spolu s krevetami je vložíme do zapékací mísy.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme tuk, přidáme mouku a necháme ji restovat dozlatova. Pak přidáme rybí vývar, kopr, kapary a podle chuti sůl a pepř. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku přilijeme k masu a zamícháme.
Z uvařených brambor, tuku, mléka,soli a pepře vypracujeme hladkou kaši. Dáme ji do zdobícího pytlíku a nastříkame na ryby. Potom vše zapečeme dozlatova.
Ihned podáváme.