Mořský koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
brambory
4 dl mléko
60 g tuk
1 lžička kopr
2 lžíce kapary
60 g krevety
1 ks bobkový list
2-4 lžíce bílé víno
4 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
500 g plátek tresky
225 g plátek lososa

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a necháme vychladit. Ryby vložíme do pánve s mlékem, bobkovým listem,solí, pepřem a zakryté vaříme asi 15 minut.

  2. Potom je rozebereme vidličkou na vrstvy, zbavíme kostí a spolu s krevetami je vložíme do zapékací mísy.

  3. Ve vyšší pánvi rozehřejeme tuk, přidáme mouku a necháme ji restovat dozlatova. Pak přidáme rybí vývar, kopr, kapary a podle chuti sůl a pepř. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku přilijeme k masu a zamícháme.

  4. Z uvařených brambor, tuku, mléka,soli a pepře vypracujeme hladkou kaši. Dáme ji do zdobícího pytlíku a nastříkame na ryby. Potom vše zapečeme dozlatova.

  5. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!