Mořský vlk recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks jablko 1-2 lžíce majonéza 1 špetka mletý pepř 2 lžičky plnotučná hořčice 1-2 lžíce bílý jogurt 1-2 ks jarní cibulka 1-2 stroužky česneku 1 lžíce pikantní kečup 2 lžičky sekaný kopr 1 balíček uzená makrela 0.5 kelímku rostlinné máslo podle chuti citronová šťáva na ozdobu vejce natvrdo podle potřeby bílé pečivo
Postup Mořský vlk recept
Postup přípravy receptu
-
Rozkrájené uzené makrelové filety rozetřeme s rostlinným máslem. Přidáme hořčici, kečup, drobně pokrájenou cibulku, utřený česnek, nahrubo nastrouhané oloupané jablko a trochu pepře. Vmícháme jogurt, majonézu, posekaný kopr a citronovou šťávu. Podle chuti pomazánku osolíme.
Pomazánka "mořský vlk" se po promíchání nechá uležet.
Pomazánku mažeme na topinky z bílého pečiva a zdobíme kolečkem vejce natvrdo, tak chutná mořský vlk nejlépe.