Mořský vlk recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks jablko
1-2 lžíce majonéza
1 špetka mletý pepř
2 lžičky plnotučná hořčice
1-2 lžíce bílý jogurt
1-2 ks jarní cibulka
1-2 stroužky česneku
1 lžíce pikantní kečup
2 lžičky sekaný kopr
1 balíček uzená makrela
0.5 kelímku rostlinné máslo
podle chuti
citronová šťáva
na ozdobu
vejce natvrdo
podle potřeby
bílé pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Rozkrájené uzené makrelové filety rozetřeme s rostlinným máslem. Přidáme hořčici, kečup, drobně pokrájenou cibulku, utřený česnek, nahrubo nastrouhané oloupané jablko a trochu pepře. Vmícháme jogurt, majonézu, posekaný kopr a citronovou šťávu. Podle chuti pomazánku osolíme.

  2. Pomazánka "mořský vlk" se po promíchání nechá uležet.

  3. Pomazánku mažeme na topinky z bílého pečiva a zdobíme kolečkem vejce natvrdo, tak chutná mořský vlk nejlépe.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!