Moučník Avimeon recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
3 ks vejce
8 lžiček kakao
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
1 špetka mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
5 kapek arakové aroma

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy postupně dáváme hladkou mouku, cukr krupice, prášek do pečiva, vlažné mléko, olej, vejce, vanilkový cukr, kakao, mletou skořici a arakové aroma. Do těsta můžeme přidat na kousky nakrájené ovoce.

  2. Těsto na moučník Avimeon vyšleháme, nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 150 °C. Upečený moučník můžeme polít polevou podle chuti.

  3. Moučník Avimeon nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!