Krůtí filé s paprikou, kari-pomerančovým bulgurem a jogurtovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks pomeranč
1 g pepř
90 ml olivový olej
6 g kari koření
150 g bílý jogurt
1 ks zelená paprika
15 g petrželová nať
1 ks červená cibule
330 g krůtí prsa
200 g bulgur

Postup přípravy receptu

  1. Papriku nakrajet na ctvrtky, odstranit vnitrni stonek. Nasledne ctvrtky nakrajet na cca 0,5 cm siroke prouzky. Oloupat cibuli a cesnek. Cibuli rozpulit a podelne nakrajet na tenke sloupce. Cesnek spracovat na male kosticky

  2. Slupku pomerance ostrouhat a vymackat stavu z nej. Kruti file studene oplachnout a osusit, nasledne nakrajet na cca 1 cm prouzky

  3. 1 lzicku pomerancove strouhanky spolecne s pomerancovou stavou, 400 ml vody, 2 lzicemi olivoveho oleje a kari privezt k varu. Ochutit s 1 lzickou soli

  4. Pridat bulgur do pomerancovo-kari vody. Pri michani znovu privezt k varu. Nasledne odstranit hrnec z plotynky a nechat protahnout 7 minut

  5. Ohrat v panvi 4 lzice olivoveho oleje. Kruti filety z obou stran pri vysoke teplote cca 3 minuty do zlata smazit

  6. Snizit teplotu na stredni stupen, pridat papriku a smazit dalsich 8 minut. Nasledne pridat cibuli a cesnek a dalsi 2 minuty smazit. Okorenit 1 lzickou soli a, dle chuti, i peprem

  7. Lístky petržele dat stranou na pozdější dekoraci. Zbylou petrzelku oskubat ze stonku, na hrubo nasekat. Nasledne vmichat k bulguru. Dat jogurt do misky a ochutit soli

  8. Kari-pomerancovy bulgur dat do stredu na talir. Na bulgur ukladat kruti filety a zeleninu. Nasledne pokapat vse jogurtovou omackou. Nakonec dekorovat petrzelkovou nati.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!