Krůtí grilované koule recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
50 ml mléko
100 g špek
3 lžíce olivový olej
3 - 4 lžíce strouhaná houska
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
700 g krůtí prsa
4 snítky čerstvý citronový tymián

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kousky a spolu se špekem dvakrát umeleme na masovém strojku. V míse promícháme maso s vejcem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Maso řádně propracujeme s 1 lžící oleje a strouhankou, směs necháme v chladu asi 1 hodinu rozležet. Na potírání masa smícháme mléko se 2 lžícemi oleje a mletou sladkou paprikou

  2. Z masové směsi mokrýma rukama tvoříme koule, které vkládáme do jamek grilovacího roštu určeného pro mini karbanátky. Masové koule grilujeme při střední teplotě z obou stran tak dlouho, dokud nebude maso propečené. Během pečení koule potíráme mlékem s olejem a paprikou

  3. Grilované krůtí koule podáváme s nejrůznějšími dipy, čerstvou i nakládanou zeleninou a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!