Krůtí grilované koule recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 50 ml mléko 100 g špek 3 lžíce olivový olej 3 - 4 lžíce strouhaná houska mletá sladká paprika mletý černý pepř 700 g krůtí prsa 4 snítky čerstvý citronový tymián
Postup Krůtí grilované koule
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kousky a spolu se špekem dvakrát umeleme na masovém strojku. V míse promícháme maso s vejcem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Maso řádně propracujeme s 1 lžící oleje a strouhankou, směs necháme v chladu asi 1 hodinu rozležet. Na potírání masa smícháme mléko se 2 lžícemi oleje a mletou sladkou paprikou
Z masové směsi mokrýma rukama tvoříme koule, které vkládáme do jamek grilovacího roštu určeného pro mini karbanátky. Masové koule grilujeme při střední teplotě z obou stran tak dlouho, dokud nebude maso propečené. Během pečení koule potíráme mlékem s olejem a paprikou
Grilované krůtí koule podáváme s nejrůznějšími dipy, čerstvou i nakládanou zeleninou a pečivem.