Mramorovaná bábovka s karobem a pohankou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 140 ml olej 2 ks vejce 325 ml mléko 1 balíček vanilkový cukr 125 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 240 g přírodní cukr 1 lžíce karobový prášek 250 g pohanková mouka jemně mletá podle potřeby hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání
Postup Mramorovaná bábovka s karobem a pohankou recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience kromě karobu odměříme, dáme do mísy a řádně promícháme metlou. Těsto rozdělíme na dvě části, větší a menší. Menší část těsta obarvíme karobem.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Větší část světlého těsta nalijeme do formy. Pak nalijeme tmavé těsto a na vrch zase světlé. V podstatě záleží jen na vás, jak si pohrajete s barvami. V předehřáté horkovzdušné troubě na 170 °C pečeme bábovku s karobem 30 - 40 minut.
Upečenou mramorovanou bábovku s karobem a pohankou necháme vychladnout, vyklopíme a můžeme podávat.