Mramorovaná bábovka s karobem a pohankou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
140 ml olej
2 ks vejce
325 ml mléko
1 balíček vanilkový cukr
125 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
240 g přírodní cukr
1 lžíce karobový prášek
250 g pohanková mouka jemně mletá
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience kromě karobu odměříme, dáme do mísy a řádně promícháme metlou. Těsto rozdělíme na dvě části, větší a menší. Menší část těsta obarvíme karobem.

  2. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Větší část světlého těsta nalijeme do formy. Pak nalijeme tmavé těsto a na vrch zase světlé. V podstatě záleží jen na vás, jak si pohrajete s barvami. V předehřáté horkovzdušné troubě na 170 °C pečeme bábovku s karobem 30 - 40 minut.

  3. Upečenou mramorovanou bábovku s karobem a pohankou necháme vychladnout, vyklopíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!