Mrkvové karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžíce olej 2 ks vejce 5 lžic strouhanka 1 ks cibule 500 g mrkev 1 lžíce zelená petrželka podle chuti sůl majoránka drcený kmín mletý černý pepř trojobal vejce strouhanka mléko hladká mouka
Postup Mrkvové karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Očistíme mrkev a nastrouháme ji nahrubo. Vložíme ji do kastrolu, podlijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podléváme a dáváme pozor, aby se nepřipálila. Uvařenou mrkev necháme vychladnout a přebytečnou vodu scedíme.
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji ji zpěníme, přidáme ji k mrkvi a dobře promícháme v míse. Přidáme vejce, rozetřený nebo prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, rozemnutou majoránku, drcený kmín a mletý pepř, zahustíme strouhankou, dochutíme solí a dobře promícháme.
Na chladné místo směs odložíme asi na 30 minut. Ze ztuhlé těstovité hmoty tvarujeme karbanátky, které ještě obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s troškou mléka a ve strouhance.
Přebytečnou strouhanku oklepeme a karbanátky vložíme do oleje rozpáleného na 170°C. Fritujeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší.