Mrkvové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce olej
2 ks vejce
5 lžic strouhanka
1 ks cibule
500 g mrkev
1 lžíce zelená petrželka
podle chuti
sůl
majoránka
drcený kmín
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
mléko
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme mrkev a nastrouháme ji nahrubo. Vložíme ji do kastrolu, podlijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podléváme a dáváme pozor, aby se nepřipálila. Uvařenou mrkev necháme vychladnout a přebytečnou vodu scedíme.

  2. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji ji zpěníme, přidáme ji k mrkvi a dobře promícháme v míse. Přidáme vejce, rozetřený nebo prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, rozemnutou majoránku, drcený kmín a mletý pepř, zahustíme strouhankou, dochutíme solí a dobře promícháme.

  3. Na chladné místo směs odložíme asi na 30 minut. Ze ztuhlé těstovité hmoty tvarujeme karbanátky, které ještě obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s troškou mléka a ve strouhance.

  4. Přebytečnou strouhanku oklepeme a karbanátky vložíme do oleje rozpáleného na 170°C. Fritujeme dozlatova.

  5. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!