Musaka na řecký způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
400 g brambory
250 g rajče
kečup
200 g rýže
50 g houby v octě
slunečnicový olej
400 g skopové maso

Postup přípravy receptu

  1. Skopové maso nakrájíme na kostky. Místo skopového můžeme použít i vepřové, ale pravá musaka je ze skopového. Maso osolíme. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme. Rýži uvaříme doměkka.

  2. Skopové vložíme do rozpáleného oleje a na mírném ohni kostky orestujeme. Skopové zalijeme kečupem, přidáme brambory, rýži, pokrájená rajčata a houby nakrájené nadrobno. Podle chuti vše osolíme, zalijeme vývarem a podusíme.

  3. Musaku na řecký způsob podáváme se strouhaným křenem a zakapeme olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!