Musaka na řecký způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 400 g brambory 250 g rajče kečup 200 g rýže 50 g houby v octě slunečnicový olej 400 g skopové maso
Postup Musaka na řecký způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Skopové maso nakrájíme na kostky. Místo skopového můžeme použít i vepřové, ale pravá musaka je ze skopového. Maso osolíme. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme. Rýži uvaříme doměkka.
Skopové vložíme do rozpáleného oleje a na mírném ohni kostky orestujeme. Skopové zalijeme kečupem, přidáme brambory, rýži, pokrájená rajčata a houby nakrájené nadrobno. Podle chuti vše osolíme, zalijeme vývarem a podusíme.
Musaku na řecký způsob podáváme se strouhaným křenem a zakapeme olivovým olejem.