Musaka z brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
0.5 kg brambory
0.5 kg mleté maso
1 ks střední cibule
0.5 lžičky mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletá pálivá paprika
1 ks větší pórek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvá petrželová nať
těstíčko
2 ks vejce
1 ks kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
podle potřeby
tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka 2 mm silná. Na kostičky pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše podusíme. Po podušení necháme vychladnout.

  2. Do vychladlé směsi přidáme česnek rozetřený se solí, zelenou petrželku, nakrájený pórek a trochu pepře. Do zapékací mísy dáme vždy vrstvu syrových brambor a vrstvu masové směsi - poslední vrstvou budou brambory.

  3. Z vajec, hladké mouky, smetany a trochy soli vymícháme těstíčko.

  4. Takto naplněnou mísu dáme péct do trouby. Když jsou brambory měkké, zalijeme musaku těstíčkem a dozlatova zapečeme.

  5. Musaku z brambor podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!