Musaka z brambor recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 stroužky česnek 0.5 kg brambory 0.5 kg mleté maso 1 ks střední cibule 0.5 lžičky mletá sladká paprika 0.5 lžičky mletá pálivá paprika 1 ks větší pórek podle chuti sůl mletý černý pepř čerstvá petrželová nať těstíčko 2 ks vejce 1 ks kysaná smetana 1 lžíce hladká mouka podle potřeby tuk na pečení
Postup Musaka z brambor recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka 2 mm silná. Na kostičky pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše podusíme. Po podušení necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi přidáme česnek rozetřený se solí, zelenou petrželku, nakrájený pórek a trochu pepře. Do zapékací mísy dáme vždy vrstvu syrových brambor a vrstvu masové směsi - poslední vrstvou budou brambory.
Z vajec, hladké mouky, smetany a trochy soli vymícháme těstíčko.
Takto naplněnou mísu dáme péct do trouby. Když jsou brambory měkké, zalijeme musaku těstíčkem a dozlatova zapečeme.
Musaku z brambor podáváme jako hlavní chod.