Nadívané jarní kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 ks vejce
1 lžíce máslo
3 dl mléko
2 dl voda
3 ks žemle
1 ks kuře
1 lžíce vegeta
2 lžíce kopřivy
1 lžička čerstvá petrželka
100 g kuřecí játra
podle chuti
sůl
muškátový květ
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žemle necháme rozmočit v mléce. Kopřivy spaříme a nasekáme nadrobno. Petrželku nakrájíme najemno. Žemle vymačkáme a utřeme s kořením, natěmi, solí, pepřem, rozehřátým máslem, žloutky a nadrobno rozsekanými játry. Do nádivky vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

  2. Kuře omyjeme, osušíme a naplníme nádivkou. Kuře zašijeme, aby náplň během pečení nevytekla.

  3. Troubu předehřejeme a nadívané jarní kuře pečeme na 180 °C tak 80 minut za občasného podlévání dozlatova.

  4. Nadívané jarní kuře nakrájíme na jednotlivé porce i s nádivkou a podávame s bramborem, s hranolky nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!