Nadýchané a jednoduché makronky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks bílek 120 g mandle 1 lžička med 200 g cukr moučka 1 lžička mletá skořice podle potřeby potravinářské barvivo
Postup Nadýchané a jednoduché makronky recept
Postup přípravy receptu
-
Jako první si připravíme mandle, které rozdrtíme na malé kousky. Bílky ušleháme do pevného sněhu a do něj postupně přisypeme cukr. Kdybychom tam cukr nasypali najednou, tak sníh spadne. Potom přidáme lžičku mleté skořice. Skořici přisypeme podle chuti, mně osobně tam velmi chutná. Dále přidáme rozdrcené mandle a nakonec menší lžičku medu.
Troubu předehřejeme na 140 °C. Těsto rozdělíme na díly podle počtu barev. Na plech vystlaný pečícím papírem děláme malé hromádky. Těsto dáváme tak o velikosti lžičky, jelikož v troubě se můžou trochu roztéct. Pečeme asi 25 - 30 minut.
Makronky by měly být křupavé a nadýchané. Makronky rovnou podáváme nejlépe za tepla, ale i vychladlé jsou výborné.