Nakládané zelené fazolky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 5 dl voda 1 snítka kopr 2 kg fazolky 8 ks hřebíček 8 ks šalotka 375 g cukr krystal 7 dl bílý vinný ocet 4 lžíce hořčičné semínko 2 lžíce celé nové koření 2 malé feferonky
Postup Nakládané zelené fazolky recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu si očistíme. Fazolky zbavíme stopek a vláken. Cibule nakrájíme na čtvrtiny.
Do zavařovacích sklenic urovnáme fazolky, cibuli, jemné lístky ze snítky kopru, papričky, hořčičné semínka, hřebíček a nové koření. Ve zvláštní nádobě smícháme ocet, vodu, cukr, sůl, až je cukr úplně rozpuštěn.
Náplň ve sklenicích zalijeme tak, že octový nálev bude asi o 2 cm překrývat fazolky. Sklenice zavřeme patentním víkem a ve vodní lázni sterilizujeme při teplotě 90 °C asi 60 minut.
Nakládané zelené fazolky podáváme jako přílohu k hlavním pokrmům nebo jako chuťovku.