Nakládané zelené fazolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
5 dl voda
1 snítka kopr
2 kg fazolky
8 ks hřebíček
8 ks šalotka
375 g cukr krystal
7 dl bílý vinný ocet
4 lžíce hořčičné semínko
2 lžíce celé nové koření
2 malé feferonky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si očistíme. Fazolky zbavíme stopek a vláken. Cibule nakrájíme na čtvrtiny.

  2. Do zavařovacích sklenic urovnáme fazolky, cibuli, jemné lístky ze snítky kopru, papričky, hořčičné semínka, hřebíček a nové koření. Ve zvláštní nádobě smícháme ocet, vodu, cukr, sůl, až je cukr úplně rozpuštěn.

  3. Náplň ve sklenicích zalijeme tak, že octový nálev bude asi o 2 cm překrývat fazolky. Sklenice zavřeme patentním víkem a ve vodní lázni sterilizujeme při teplotě 90 °C asi 60 minut.

  4. Nakládané zelené fazolky podáváme jako přílohu k hlavním pokrmům nebo jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!