Nakládaný hermelín v provensálských bylinkách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks Hermelín marináda 1 lžička sůl 1 ks malá cibule 2 lžičky granulovaný sušený česnek 2 lžíce sušené provensálské bylinky 0 lžiček mletá sušená kurkuma nálev 1 dl slunečnicový olej 1 dl extra panenský olivový olej
Postup Nakládaný hermelín v provensálských bylinkách recept
Postup přípravy receptu
-
V plastovém sáčku smísíme 2 lžíce provensálských bylinek, 1 lžičku soli, 2 lžičky sušeného granulovaného česneku a na špičku lžičky mletou sušenou kurkumu.
Nyní do tohoto sáčku nasypeme na hrubší kostky (2 x 2 cm) nakrájená 3 kolečka (po 120 g) hermelínu či podobného sýru hermelínového typu a dokonale je jemným prohazováním v sáčku promícháme a obalíme ve směsi bylinek s kořením.
Dále si připravíme asi tak 0,5 l velkou zavařovací sklenici, na dno dáme několik velice tenkých cibulových koleček a ta zasypeme sýrem ze sáčku i se zbytkem koření v něm. Vše přikryjeme zase několika málo kolečky cibule. Nakonec vše zalijeme směsí olivového a slunečnicového oleje v poměru 1:1 tak, aby byla horní cibulka potopena v oleji. Sklenici s nakládaným hermelínem v provensálských bylinkách řádně uzavřeme a necháme zrát na chladném místě 4 - 5 dnů za občasného otočení sklenice spodní stranou nahoru.
Samozřejmě jde nahradit bylinky například kořením na čínu či větším množstvím čerstvého rozetřeného česneku.
Nakládaný hermelín v provensálských bylinkách podáváme s tmavým pečivem nebo jako přílohu na steaku, k tataráku, k bramborovým hranolkům.