Nakládaný řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
0.5 l mléko
1 lžička podravka
1 lžička maggi
0.5 kg vepřové maso
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso (jakékoliv) nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a vložíme do skleněné nebo keramické nádoby.

  2. Do 1/2 l mléka vmícháme všechny ingredience, podle chuti osolíme, vše dobře promícháme a nalijeme do nádoby na maso. Vše zalijeme olejem. Takto naložené maso necháme minimálně 3 dny odležet v ledničce.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a maso po obou stranách opečeme. Asi minutu a půl z každé strany. Maso obracíme jen jednou.

  4. Dobrou přílohou k nakládanému řízku je chléb, hořčice a křen. Ale kdo má rád, přidá klidně i vařené brambory.

  5. Pro obměnu můžeme na recept použít i maso kuřecí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!