Nákyp se zeleninou a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks rajče 2 ks zelená paprika 200 g kozí sýr 1 ks mladá cuketa 2 ks mladý lilek podle chuti sůl mletý bílý pepř na potření 2 lžičky tymián 20 ml slunečnicový olej na ozdobu 2 lžičky čerstvý tymián podle potřeby slunečnicový olej na smažení
Postup Nákyp se zeleninou a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, neoloupanou. Jednotlivé druhy odděleně opékáme na rozpáleném oleji asi 5 minut. Osolíme a opepříme, necháme okapat olej, nepromícháváme.
Tymián smícháme s olejem. Kozí sýr nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem a střídavě po vrstvách klademe zeleninu a plátky kozího sýru. Povrch polijeme tymiánovým olejem.
V předehřáté troubě pečeme nákyp 15 minut na 200 °C. Podáváme s bílým pečivem sypané čerstvým tymiánem a skleničkou dobrého červeného vína.
Pokud nemáme kozí sýr, stejně dobře chutná nákyp se zeleninou i s hermelínem.