Nákyp se zeleninou a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks rajče
2 ks zelená paprika
200 g kozí sýr
1 ks mladá cuketa
2 ks mladý lilek
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na potření
2 lžičky tymián
20 ml slunečnicový olej
na ozdobu
2 lžičky čerstvý tymián
podle potřeby
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, neoloupanou. Jednotlivé druhy odděleně opékáme na rozpáleném oleji asi 5 minut. Osolíme a opepříme, necháme okapat olej, nepromícháváme.

  2. Tymián smícháme s olejem. Kozí sýr nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem a střídavě po vrstvách klademe zeleninu a plátky kozího sýru. Povrch polijeme tymiánovým olejem.

  3. V předehřáté troubě pečeme nákyp 15 minut na 200 °C. Podáváme s bílým pečivem sypané čerstvým tymiánem a skleničkou dobrého červeného vína.

  4. Pokud nemáme kozí sýr, stejně dobře chutná nákyp se zeleninou i s hermelínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!