Nákyp z ovesných vloček se švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
2 ks vejce
2 sklenice mléko
200 g ovesné vločky
kompotované švestky
na ozdobu
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vločky opražíme na pánvi nasucho. Přesypeme je do mísy, zalijeme sklenicí mlékem a necháme nabobtnat. Žloutky oddělíme od bílků.

  2. Mezitím si vypeckujeme švestky a nakrájíme na kousky, osladíme. Přidáme dva žloutky rozmíchané ve zbytku mléka. Švestkovou směs přidáme k vločkám. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Směs rozložíme do vymazané zapékací misky.

  3. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme zprudka 15 minut.

  4. Hotový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!