Naše výborné kuře na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 l kuřecí vývar
2 ks kuřecí prsa
0 ks kuřecí bujon
250 ml smetana ke šlehání 33%
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
podle potřeby
3 lžíce mouka

Postup přípravy receptu

  1. Pokud děláme pokrm z kuřecích prsou, tak je nakrájíme na menší kostičky a uvaříme v litru vody. Pokud bez masa, stačí litr kuřecího vývaru. Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou střední cibuli a pořádně zasypeme sladkou mletou paprikou. Necháme chvilku opražit a zalijeme litrem vývaru s kuřecím masem.

  2. Než se začne vývar vařit, připravíme si do misky smetanu - 250 ml smetany ke šlehání 33%. Já osobně preferuji tu v papírovém obalu, protože nejlépe zahustí. Do smetany přimícháme cca 3 lžíce hladké mouky a pořádně rozmícháme metličkou, aby tam nebyly hrudky.

  3. Když se nám vaří vývar, přilijeme do něj opatrně smetanu s moukou a pořádně promícháme. Pokud vzniknou hrudky, nepanikařte, ony se rozvaří. Necháme vařit za stálého míchání (připaluje se) asi 20 minut, aby zmizela chuť mouky. Dochutíme solí a omáčka je hotová.

  4. Kuře na paprice podáváme s domácími kynutými knedlíky, těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!