Nejlepší marokánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
20 g máslo
250 ml mléko
100 g rozinky
80 g cukr moučka
30 g hladká mouka
100 g sekané mandle
100 g sekané vlašské ořechy
100 g kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Kandovanou kůru můžeme použít citronovou nebo smíchat pomerančovou a citronovou v libovolném poměru. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel.

  2. Směs odstavíme z plotny a vmícháme do něj všechny přísady. Dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na vymaštěný plech. Zkoušela jsem i na pečící papír, ale moc dobře to z něj nešlo dolů. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut.

  3. Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem a mlékem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.

  4. Lehce vychladlé marokánky namáčíme do čokolády a klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, jsou pak dobře sundat. Nebo jednoduše namočenou stranou nahoru.

  5. Nejlepší marokánky skladujeme v chladu.

  6. Další vánoční recepty pěkně pohromadě najdete zde


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!