Nejlepší marokánky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 20 g máslo 250 ml mléko 100 g rozinky 80 g cukr moučka 30 g hladká mouka 100 g sekané mandle 100 g sekané vlašské ořechy 100 g kandovaná pomerančová kůra
Postup Nejlepší marokánky recept
Postup přípravy receptu
-
Kandovanou kůru můžeme použít citronovou nebo smíchat pomerančovou a citronovou v libovolném poměru. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel.
Směs odstavíme z plotny a vmícháme do něj všechny přísady. Dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na vymaštěný plech. Zkoušela jsem i na pečící papír, ale moc dobře to z něj nešlo dolů. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut.
Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem a mlékem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.
Lehce vychladlé marokánky namáčíme do čokolády a klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, jsou pak dobře sundat. Nebo jednoduše namočenou stranou nahoru.
Nejlepší marokánky skladujeme v chladu.
Další vánoční recepty pěkně pohromadě najdete zde