Nejlepší tuňákový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček těstoviny
1 plechovka tuňák
1 plechovka kukuřice
1 ks salátová okurka
4 lžíce tatarská omáčka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si dáme vařit vodu do většího kastrolu na těstoviny.

  2. Mezitím si do dostatečně velké mísy nakrájíme jednu salátovou okurku, přidáme kukuřici z plechovky a přilijeme trošku nálevu. Nakonec přidáme tuňáka. Můžeme použít tuňáka ve vlastní šťávě nebo i v oleji. Já mám raději tuňáka v oleji. Poté osolíme a opepříme podle chuti.

  3. Jakmile se nám uvaří těstoviny, slijeme je a co nejvíce vodou zchladíme. Těstoviny dále přidáme do mísy. Zatím nic nemícháme, ještě nahoru přidáme tatarku. Asi 4 vrchovaté lžíce (asi půlka skleničky), nebo použijeme praktický menší sáček s tatarskou omáčkou. Kdo chce mít salát dietnější, může použít také bílý neslazený jogurt, poslouží stejně dobře jako tatarka. Když už jsou všechny ingredience v míse, opatrně promícháme. Tatarka všechny suroviny krásně spojí, podle chuti ještě jednou dosolíme a dopepříme.

  4. Nejlepší tuňákový salát je dobré nechat ještě chvíli v ledničce, ale dá se jíst také hned. K salátu se výborně hodí pékané toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!