Nočky s malinovou šťávou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
těsto
1 špetka sůl
3 ks vejce
20 g máslo
0.3 l mléko
1 balíček vanilkový cukr
250 g hrubá mouka
na ozdobu
máta
vanilkový cukr
poleva
malinová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Hrubou mouku rozmícháme s mlékem v hladkou kaši. Přidáme špetku soli, vanilkový cukr a máslo. Za stálého mícháme těsto vaříme při nízké teplotě - odpalujeme - tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny nádoby. Pak těsto odstavíme a necháme vychladnout.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ručním šlehačem zašleháme žloutky do těsta. Z bílků ušleháme sníh, který postupně zapracujeme do těsta po žloutcích.

  3. Lžičkou vykrajujeme nočky, které ihned smažíme dočervena.

  4. Po odsátí přebytečného tuku na papírovém ubrousku, sypeme vanilkovým cukrem a přeléváme malinovou šťávou. Můžeme ozdobit snítky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!